lunes, 23 de noviembre de 2009

Oscar Guzman Κιθαρίστας Φλαμένκο στη Θεσσαλονίκη

Ο Oscar Guzmán ταξιδεύει από τη Σεβίλλη στη Θεσσαλονίκη γιά να μάς μεταφέρει την τέχνη της κιθάρας - φλαμένκο. Το ισπανικό μπαρ «La Mirada» θα φιλοξενήσει στα μέσα του Δεκεμβρίου τον επαγγελματία κιθαρίστα Oscar Guzmán, για τρείς συναυλίες από τη διεθνή του περιοδεία. «ΚΙΘΑΡΑ - ΦΛΑΜΕΝΚΟ, Παρελθόν και Παρόν» (GUITARRA FLAMENCA, Pasado y Presente) είναι ο τίτλος του θεάματός του.



Πληροφορίες για τις συναυλίες:

* Κιθαρίστας Φλαμένκο: Oscar Guzmán
* Ημερομηνίες: Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009
* Ώρα: 22:00
* Τοποθεσία: Ισπανικό μπαρ «La Mirada», Καρατάσου 7, Θεσσαλονίκη
* Σόλο συναυλία: “GUITARRA FLAMENCA, Pasado y Presente”
* Τιμή: 15 € (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ποτό)
* Κρατήσεις: Τηλ.: 2310 522 938 – Κιν.: 6970 240 880

Ο Κιθαρίστας φλαμένκο Oscar Guzmán θα προσφέρει τις ημέρες 17,18 και 19 Δεκεμβρίου μια σόλο συναυλία κιθάρας φλαμένκο στο Ισπανικό μπαρ «La Mirada» στη Θεσσαλονίκη. Η συναυλία «ΚΙΘΑΡΑ ΦΛΑΜΕΝΚΟ, Παρελθόν και Παρόν» συμπεριλαμβάνει παραδοσιακά και μοντέρνα έργα κομμάτια της κιθάρας φλαμένκο. Το θέαμα θα ξεκινήσει στις 22:00 και η τιμή του εισιτηρίου, συμπεριλαμβανομένου του ποτού, είναι στα 15 €.



Καλλιτεχνική καριέρα

Ο Oscar Guzmán ξεκίνησε τις σπουδές του σαν κιθαρίστας - φλαμένκο
με τους Mario Cortés, Oscar Herrero, Manolo Franco, José Luis Postigo, κ.λπ. Στη συνέχεια ακολούθησε για ένα διάστημα τη διδασκαλία του θαυμαστού κιθαρίστα από τη Σεβίλλη, Rafael Riqueni.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως σολίστας σε διεθνές επίπεδο πραγματοποιώντας περιοδείες στις πέντε ηπείρους.

Συνεργάστηκε για λίγο καιρό με το γκρουπ του Pedro Sierra, με τον οποίο πραγματοποίησε συναυλίες σε αρκετά μέρη και εκδηλώσεις όπως, «XII Bienal de Flamenco de Sevilla» (Σεπτέμβριος του 2002) ή ο Κύκλος του Φλαμένκο «Το Φλαμένκο που έρχεται» (Σεβίλλη, Νοέμβριος του 2002).
Το Δεκέμβριο του 2002 συμμετείχε σαν δεύτερος κιθαρίστας της αναγνωρισμένου φήμης τραγουδίστριας Ana Reverte στο «Palau de la Musica» στη Βαρκελώνη.




Τον Μάρτιο του 1999 πήρε τη δεύτερη θέση στον «6ο Διεθνή Διαγωνισμό ερμηνείας στην κιθάρα», στο Cagliari (Ιταλία). Έπειτα έλαβε το 2ο βραβείο Κιθάρας – φλαμένκο στον 4ο Διαγωνισμό Κιθάρας – Φλαμένκο στο «Alhaurin de la Torre» στη Μάλαγα (Ισπανία) τον Μάιο του 2003, καθώς επίσης ήταν και φιναλίστ στον 3ο Διαγωνισμό της Κιθάρας – Φλαμένκο της συναυλίας «Campos de Guitarra», που πραγματοποιήθηκε στο Gran Teatro της Κόρδοβα τον Νοέμβριο του 2003.

Τον Ιούλιο του 2007 έλαβε το 2ο βραβείο στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό της Κιθάρας - Φλαμένκο «Niño Ricardo», που έλαβε χώρα στη Μούρθια (Ισπανία), όπου παρευρέθηκαν ως κριτές σημαντικές προσωπικότητες του κόσμου του φλαμένκο, όπως οι κιθαρίστες «Serranito» και ο Carlos Piñana, καθώς και οι συγγραφείς και «φλαμενκολόγοι» Felix Grande και Norberto Torres, ανάμεσα σε άλλους.
Τον Αύγουστο του 2000 τού έγινε πρόταση να πραγματοποιήσει ένα ρεσιτάλ κιθάρας στο «Flamenco Festival im Sommergarten des Pfefferberg» στο Βερολίνο (Γερμανία) με την ειδική συμμετοχή του Pepe de Lucía.

Ανάμεσα στις χρονιές 2004 με 2009 η καλλιτεχνική του δραστηριοποίηση ήταν ιδιαίτερα συχνή, καθώς υπήρξε προσκεκλημένος σε σημαντικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε χώρες όπως η Κύπρος, η Τουρκία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Ουκρανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Σλοβακία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Πολωνία, η Γαλλία, το Ιράν, η Λευκορωσία, η Μάλτα, η Αυστρία, η Ουγγαρία, το Περού, η Ρωσία, η Σουηδία, το Μαυροβούνιο, η Βουλγαρία, η Σαουδική Αραβία, κ.λπ.

Σε όλα αυτά τα μέρη, όπου μετέφερε την τέχνη του και την κιθάρα του, δέχθηκε σημαντικούς επαίνους και πολύ θετικά σχόλια από το κοινό και τον τύπο.

www.oscarguzman.com
www.la-mirada.eu

1 comentario: